Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Jura a Novas se připravují na víkendovou Rally Pelhřimov

12.04.2005 00:00
Uběhlo několik týdnů a náš team se pomalu připravuje na start první opravdu asfaltové rally v našem kalendáři. Pelhřimov je soutěží, která se v seriálu sprintů objevuje poprvé. Naše teamová Škoda Octavia WRC EVO III by zde měla být schopná bojovat o slušný výsledek.
Jak probíhá příprava teamu na Pelhřimov a jaké ambice má jezdec Jiří Volf?
"V uplynulých týdnech se pracovalo na zázemí, náš servisní team Věroše Cvrčka pořídil ještě nějaké náhradní díly, pracoval na doprovodném vozidle a solidním vzhledu servisního stanu a okolí. Dnes jsme přepravovali pneumatiky. Trochu jsme vydechli od hektické opravy auta po havárii v Praze a doladili vše okolo, na co nebyl čas před Vysočinou. Ještě se upravuje design auta a dolepují loga sponzorů."

Jak proběhl víkendový test vozu?
"Test jsme z personálních důvodů ještě trochu odsunuli, ale měli bychom během týdne jezdit a nastavovat počítače auta na pelhřimovské tratě. Součinnost brzd, diferenciálů a ALS systémům podle mne má ještě rezervy a na jejich nastavení se budeme soustředit. Také je třeba najít optimální setup podvozku a tlumičů pro asfaltovou trať. Bohužel tyto tratě jsou pro nás nové, a tak musíme vymyslet něco univerzálního."

Jak je připravena na soutěž posádka?
"Abych řekl pravdu, tak se tentokrát hodně těšíme, snad už nebudeme mít takový handicap neodjetých kilometrů jako před Vysočinou. Vládne zatím pohoda, která se rychle změní před startem v obvyklé napětí. Doufám, že jsme vše posunuli opět o krok dál a výsledek tomu bude odpovídat."

Jaký výsledek tedy očekáváte?
"Nejdeme do toho bez hlavy; pokud bychom trochu prohnali rozjeté trio Pech – Vojtěch - Vojtěch, byli bychom spokojení, 3. nebo 4. místo by bylo vynikající, ale bude to těžké. Konkurence je slušná, zajímavé bude také srovnání tří Octavií WRC. Když na tom budeme hůř, nebude to ostuda."

Co zbytek sezóny? Pojedete i nadále mistrovské sprinty?
"Ano, dolaďujeme finance, abychom mohli jet celý šampionát sprintů, velká soutěž připadá maximálně v úvahu s produkčním vozem, ale vše je o sponzorech, které jsme na tuto možnost zatím neoslovili. Prioritou je výsledek ve sprintech."


VOLF MEDIA SERVICE
Foto: Pavel Kacerovský


Zpět na přehled tiskových zpráv