Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Okříšky - Jura s Novasem dojeli na Vysočině čtvrtí

14.03.2005 00:00
Jiří Volf s Petrem Novákem a vozem Škoda Octavia WRC vybojovali při Rally Vysočina s centrem v Okříškách 4. místo absolutně.
Rally Vysočina byla pro team Jiřího Volfa velkou zkušeností. Jak probíhala, nám řekl Jiří Volf den po závodě: "Událo se toho docela dost. Trénink proběhl relativně klidně. Až na škrábanec na tréninkovém voze způsobený razantnější jízdou o sněhovou zmrzlou bariéru šlo vše podle plánu."

"V pátek proběhl test a začal jsem zjišťovat, že vše nebude tak jednoduché. Nastal problém s autem, pro který nebylo možné auto otestovat na úzkých hřebových kolech. Mechanici začali vše organizovat tak, aby ráno bylo vše hotové. Pro mne to ale znamenalo noc bez spánku a nejistotu v tom, zda bez testu vůbec auto na hřebech uřídím. Do té doby jsem totiž na hřebech se čtyřkolkou nikdy nejel a neměl jsem ani možnost si nastavit diferenciály, tlumiče, brzdy, apod."

"Velkou technickou pomoc nám poskytnl team Max racing pana Maříka a hlubošský Montcar bratří Bryndových. Za jejich ochotu a pomoc jim velice děkujeme. Do první sekce jsem proto odstartoval s velkou nervozitou a nejistotou. Je nutno říct, že Petr Novák patří k naší spolujezdecké špičce. Potvrdil to nastolením správné psychické pohody v autě v této nervózní situaci."

"První průjezd byl pro mne proto autoškolou s WRC na pneumatikách s hřeby. Přesto jsem byl překvapený tím, že jsme dokázali zajet 5. čas absolutně. Dále už se vše zlepšovalo, ještě jsem měl trochu problém s 'hledáním brzdných bodů', proto jsme několikrát couvali. V prvním servisu, jsme pak ještě přenastavili tlumiče a stabilizátory vozu. Doladil jsem také nastavení diferenciálů. Výsledkem bylo několik kvalitních druhých a třetích časů absolutně, když se nám povedlo porazit i zkušenější kluky s vozy WRC, s čímž jsme předem vůbec nepočítali. V autě a servisu panovala potom již pohoda, trochu nás vystrašilo turbo, které na malou chvíli přestalo podávat maximální tlak."

"Po kontrole v servisu vše ale opět stoprocentně fungovalo. Během boje o naše umístění jsem pak ještě při výletu do lesa přišel o přední nárazník. Ale na poslední RZ už jsem neudělal žádnou chybu a my s Petrem kontrolovali suverénním způsobem 4. místo."

"Je znát že naše Octavia WRC je čerstvé, ale podle dosažených výsledků kvalitně postavené auto, u kterého je potřebuje jen doladit nastavení a absolvovat dostatek kilometrů, abychom získali zkušenosti. Na tomto závodě jsem si ani netroufnul jet na úplné maximum, protože auto teprve dopojišťujeme a za krátko musíme v jednom kuse půjčit do Maďarska. Jsem ale přesvědčen, že jakmile získáme větší jistotu, naše výsledky mohou být už v této sezoně velice slušné."

"Všem partnerům, kteří nás na tomto podniku podpořili, děkujeme a věříme, že i jim udělal výsledek radost,"
uzavřel hodnocení soutěže Jiří Volf.


VOLF MEDIA SERVICE
Foto: Pavel Kacerovský

Zpět na přehled tiskových zpráv