Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Jiří Volf Setkání mistrů pro sponzory a fanoušky

VOLF MEDIA SERVICE, 11.11.2009 20:05
Jirka Volf se již tradičně postavil na start setkání mistrů v Sosnové s produkčním Mitsubishi Lancer EVO IX. V dřívějších letech Jirka vždy bojoval o přední umístění ve své kategorii. Účast dvou mistrů světa Sebastian Loeba a Martina Prokopa slibovala jak vysokou diváckou účast, tak profesionální medializaci akce. Jak tomu bylo letos a jaký průběh mělo setkání z pohledu teamu vám přiblížíme v tiskové zprávě.
Foto: Roman Turovský



„Každý rok se na setkání moc těším vždy jsem si to užil, hodně diváků, výborné obsazení jezdci, těsné souboje a v neposlední řadě uvolněná párty všech zúčastněných. Celý náš team dorazil na místo již ve čtvrtek. Ještě po cestě na místo jsem se stal obětí „srandičky“ Martina Prokopa a Zdenka Jůrky, že vícenásobný mistr světa na akci nepojede a Martin tudíž také setkání vynechává. Než jsem pojal podezření, stačil jsem informovat několik známých z daleka ať se rozmyslí, zda tak dlouhou cestu jen kvůli nám neodloží. Reakci, kterou jsem dostal od zmíněných taškářů po příjezdu k doprovodnému kamionu Loeba a Prokopa si každý dokáže představit. Pochopitelně to jen dobře nastartovalo již čtvrteční večerní atmosféru. Pátek jsme již od 9:30 vozili sponzory, mechaniky a přátele teamu. Jak zrádná a kluzká byla v pátek trať dokumentuje havárie dvou účastníků, včetně favorizovaného Pavla Valouška. Sám mám na minulé roky z finálové jízdy špatné vzpomínky, a tak jsem raději moc „nedivočil“. Večerní WELCOME party pak prověřila odolnost a schopnosti nejen za volantem, ale i v konzumaci drinků a tanečních kreací. Místní diskotéku v České Lípě následně navštívili všichni včetně mistra volantu Seba Loeba.“ Komentuje Jirka Volf situaci ve čtvrtek a pátek.



Foto: Martin Foral



„Taktika na sobotu byla jasná, musel jsem porazit Josefa Semeráda, abych byl jasným účastníkem semifinálových jízd. Do rozjížďky jsem šel naplno. Ovšem malinko později jsem zareagoval na start, to mě rozhodilo a nevyhnul jsem se chybě při skoku z mostu. Rozjížďku jsem prohrál cca o délku auta, tedy velmi těsně. Protože jsme s J.Semerádem měli stejný počet bodů, rozhodoval nejlepší dosažený čas. Snažil jsem se zlepšit v druhé rozjížďce. Špatně jsem obul pneu. Trať poměrně dost oschnula. Ideální volba by byl tvrdší řezaný slik, ale sázka na jistotu s polomokrou pneu byla chyba. Tento typ je měkký a hlavně při brždění jsem ztrácel čas, který mně pak chyběl v cíli. Rozdíl v čase okolo 2s pak dokladoval tuto špatnou volbu. Rozjížďku jsem vyhrál jen proto, že můj soupeř Pavel Valoušek havaroval již v pátečních jízdách a tudíž nenastoupil. Každopádně auto fungovalo parádně a celý team také.“ vysvětluje neúspěch Jirka Volf.

„Všem budu po dobu trvání připomínat naši sbírku Dítě, na kterou můžete již přispívat a kam už dorazili první peněžní dary, za které děkujeme. Současně informuji, že naše webové stránky www.volfjirka.cz jsou po napadení virem prasečí chřipky opět plně v provozu a veškeré dění okolo teamu můžete sledovat i tam.“ Upozornil Jirka Volf.



Foto: Martin Foral



SBÍRKA DÍTĚ 2009
Č.ú. 373118503/0300 CZK
IBAN CZ83 0300 0000 0003 7311 8503 (zahraniční platby)
Variabilní symbol: vaše tel. číslo (pro vylosování výherců místa spolujezdce při testu)
Zpráva pro příjemce uveďte: „DÍTĚ“ – popř. Příjmení, Jméno, adresu atd.

Velice děkujeme organizátorům letošního setkání mistrů za pozvání na tuto akci a těšíme se na další setkání při plánovaném pražském rallysprintu a mikulášské rally Slušovice v prosinci 2009.




Foto: Martin Foral




Galerii Jiřího Volfa ze Setkání Mistrů naleznete: ZDE

VOLF MEDIA SERVICE
www.volfjirka.cz

Zpět na přehled tiskových zpráv