Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Jiří Volf^2 – takto jsem si to nepředstavoval

29.08.2008 09:51
Jirka Volf se o víkendové Barum rally Zlín opět vrátil mezi své kolegy závodníky a pokusil se zařadit i do české špičky po dvouměsíční pauze, způsobené poraněním páteře po havárii v Hustopečích. Jaký byl průběh soutěže vám přináší teamová tisková zpráva z pohledu členů teamu.
Jirko, jak hodnotíš letošní Barum rally? "Před Barum rally nebylo nic jisté. Vybouchnul hlavní a vedlejší finanční partner. Můj zdravotní stav také nebyl stabilizovaný a já jen věřil, že doktor po CT a RTG Barumku nezarazí. Jeho slova jsem si vzal k srdci a vyjádření „postupná zátěž“ a „budete se k tomu muset chovat slušně“ dodržoval jak to jen šlo. Příprava proběhla jak fyzická tak psychická. Přičemž shodit 7kg nabrané váhy po operaci se mě ještě dnes nepovedlo :-). Do prvního dne jsem šel až moc opatrně, na městské super RZ jsme jeli na jistotu, přesto jsem se nevyhnul chybě, v podobě líznutí obrubníku v dobrždění za retardér, naštěstí až v posledním kole, takže ztráta z defektu pneumatiky byla minimální. Sobota se nesla v duchu - opatrná jízda a uvidíme co moje záda vydrží.

Bohužel jsme řešili úplně jiné problémy, až do neděle, než zdravotní = TECHNICKĚ. Bilance letošní Barumky je: 3x uložení ramene vytržená z nápravnice, 3x defekt a 1x diferenciál zadní nápravy, který naštěstí kluci rozpoznali v 10té minutě předposledního servisu. Výměna diferenciálu trvala neplánovaných 12minut, a proto jsme 20s inkasovali jako penalizaci. Přesto děkuji mechaniků, že nás vrátili opět do startovního pole. Měl jsem tiché přání se pohybovat v pořadí kopírující minulé roky (10-15místo). Technické problémy a moje opatrnost to ale nedovolovaly. Přesto s 22tým místem absolutně, 8 mezi českými posádkami a 4tým z vozů Mitsubishi N4 nemůžu být spokojen. V dané konkurenci mistrovství světa a technické náročnosti soutěže, která je asi maximálním zatížením jak techniky, tak posádky toto bylo opravdu v dané konstelaci maximum možného."
Přibližuje průběh Jiří Volf.

Jak hodnotí Barumku spolujezdec a jmenovec Jirka Volf - spolujezdec? "Jsem spokojen, cílem byl cíl a to se povedlo. Vzhledem k technickému stavu jezdce a následné problémy vozu nedovolovaly víc. V autě byla pohodová nálada, úsměvy nejenom na nadšené diváky, ale také na naše výkony v některých zatáčkách, které Jura komentoval slovy: “sorry, ale je přece nutné jezdit také pro diváky, když jich přišlo tolik“. Těším se teď do Příbrami, protože pro Juru je to druhá domácí soutěž, a to slibuje i velikou zábavu, rychlost, nasazení a to je to, proč vlastně závodíme." vtipkuje spolujezdec Jirka Volf.

Soutěžní vůz připravuje zlínský APID Mirka Jandíka, který k víkendovému vystoupení Jirky Volfa doplňuje svoje pocity ze soutěže. "Pro náš team je Barum rally domácí podnik, a proto jsme se snažili připravit auta co nejlépe. Bohužel Honza Jelínek odstoupil na banální závadu mechanizmu řazení z velice dobře rozjeté soutěže a Jirku potrápila technika také. Vše se ale dokázalo v servisu vyřešit a musím poděkovat mechanikům, že udrželi Jirkovo auto v závodě." Líčí situaci Miroslav Jandík.

V současnosti Jirka Volf nemá nic jisté, z důvodů nedostatku finančních zdrojů je ohrožený start na Rally Příbram, a proto Jirka hořečnatě pracuje na sponzorech, aby tento start zrealizoval. Jak to dopadne se dozvíte před Rally Příbram.


VOLF MEDIA SERVICE
Foto: Honza Froněk

Zpět na přehled tiskových zpráv