Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Jiří Volf^2 – chci se vrátit do hry

29.08.2008 09:37
Posádku Volf-Volf v minulých měsících zastavila z bojů o přední příčky v českém mistrovství operace pilota. Jirka se postupně zotavil a kovově-keramické implantáty v páteři by již neměly bránit jeho jezdeckému stylu.
Team postupně vyladil techniku a věří, že úspěšně dokončí Barum rally 2008, tak jak tomu bylo v minulých letech. Jirkova Evo 9 se nenudila. Vůz se zúčastnil Podkopné Lhoty pod taktovkou Mirka Březíka.

Máte po dlouhé pauze, jaká je vaše kondice a jaké plány na příští víkend? "No, kdybych věděl, co mě čeká po mém výletu mimo trať na Hustopečích, o hodně dřív bych brzdil, ale všechno špatné je na něco dobré. Přes operační zákrok, pobyt v nemocnici, při kterém jsem měl čas přemýšlet tak zvaně o životě, mě rally nepřestalo bavit. Jen to asi trochu přehodnotím a doufám, že zbytek sezóny se budu spíše bavit radostí z jízdy, než trápením z neúspěchu. Všichni bez rozdílu jsme letos dali do závodění hodně energie, ať to byla rodiny, posádka nebo team okolo Mirka Jandíka a jeho Apidu. Proto bych rád, kdybychom konečně dostali i nějakou tu odměnu," zamyslel se Jiří Volf.

Jaké jsou tedy plány na Barum rally a zbytek sezóny? "Měli jsme jet v barvách nového sponzora, který ještě není tak daleko, aby projekt zrealizoval. Proto budeme muset šáhnout do rezerv. To je čára přes rozpočet, protože letošní havárie stály poměrně hodně peněz. Po tak dlouhé pauze si netroufnu odhadnout umístění na Barumce. Rád bych skončil tam, kde začneme. Případně se tak o deset míst v evropské konkurenci zlepšit. Výsledek do 10 nejlepších Čechů, jak tomu bylo v minulosti asi není reálný vzhledem ke kilometrům, které nám letos chybí. A jaké jsou plány dál? Letos ještě plánuji Příbram, na kterou usilovně sháníme finance. Jisté by mělo být již teď setkání mistrů v Sosnové a Praha, kde budeme opět spolupracovat s EA Sports a účast partnersky přislíbilo i několik dalších firem."

Jaký máš názor na letošní Barumku? "Já mám Barumku moc rád, proto jsem se snažil být i co nejrychleji zdravý. Měl jsem testovat s lékařem, který mě operoval. Bohužel mu přesunuli službu a tak nemám jeho hodnocení. Přijel ale jiný doktor a kamarád také z úrazovky, kde mě operovali a ten po vystoupení z auta při testu suše prohlásil: Tak to se ještě uvidíme u nás na úrazovce! Tradičně je Barum rally vrcholem sezóny jak pro mě, tak pro domácí team, který připravuje vozy. Škoda, že nemůže startovat Mirek Jandík, vlastně jsme nikdy neměli možnost jet proti sobě. Rychlostní testy jsou dlouhé a celá soutěž nejen o rychlosti, ale i o taktice a spolehlivosti techniky. Já jsem vždy letos taktiku podcenil, tak se na Barumce budu opravdu soustředit na to, abych dojel do cíle," vysvětluje plány Jiří Volf.

Zveme všechny partnery a fanoušky na víkendovou Barum rally a přejeme krásné sportovní zážitky. Věříme, že Vám k nim přispěje i náš team.


VOLF MEDIA SERVICE
www.volfjirka.cz

Zpět na přehled tiskových zpráv