Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Hustopeče - Jura si upevnil pozici leadera skupiny N

25.04.2007 14:48
Jiří Volf s Františkem Rajnohou při Agrotec Iveco rally Hustopeče, druhém podniku Mistrovství ČR rally 2007, zopakovali páté místo absolutně z Valašské rally, která šampionát před dvěma týdny zahájila, a díky třetí příčce mezi "enky" si upevnili vedoucí pozici v průběžné klasifikaci skupiny N.
Na rozdíl od Valašské rally, kde Volf s Rajnohou startovali ještě s pronajatým Mitsubishi Lancer Evo VIII, v Hustopečích se Jirka Volf představil za volantem vlastní "evo-devítky", postavené a servisované firmou Apid Miroslava Jandíka. "Jak se zdá, je to spolehlivé auto, protože odjelo dvě náročné soutěže bez nějakého vážnějšího problému [Jandík s autem startoval před týdnem na Slovensku]. Myslím si, že v převodovce je ještě velký potenciál na zrychlení. Laboroval jsem trochu i s nastavením brzd a tlumičů a ve druhé a třetí sobotní rundě i díky tomu určitě auto trochu zrychlilo. Je ale znát, že auto je rychlé, a pokud ho budeme dobře řídit, uděláme z něj špičkový stroj," pochvaloval si svůj nový bílo-červený Lancer Evo IX po soutěži Jirka Volf.

Agrotec Iveco rally Hustopeče otevřela páteční sekce dvou rychlostních zkoušek, které posádky absolvovaly již za tmy. Jirka s Františkem začali čtvrtým časem, na RZ 2 dojeli desátí a celkově tak před sobotní etapou figurovali na 5. pozici. "Na první vložce jsme nezajeli vůbec špatný čas, "dvojku" jsem jel abnormálně opatrně, přesto jsme v jednu chvíli vyjeli asi metr do pole. Celkově byl ale první den v pohodě a byli jsme na tom ještě lépe, než jsme chtěli být," ohlížel se za pátečním úvodem brněnský pilot.

Do sobotní etapy vstoupila posádka startující pod hlavičkou NTS Plzeň - Gassner Rallisport dvěma devátými časy a klesla na 7. příčku, pátý čas na páté erzetě ovšem Volfa opět vrátil na pátou pozici i v průběžném pořadí. "První sobotní runda nebyla podle mých představ. Nějak jsem se nemohl rozjet a strašně se trápil. V servisu jsme udělali změny v nastavení tlumičů, auto se přestalo naklánět a jezdit smykem a ve druhé sekci jsem se už cítil lépe," popsal Jura, který si při druhých průjezdech trojicí měřených úseků připsal 6., 5. a dokonce 3. čas absolutně a nadále tak kontroloval pátou pozici průběžné klasifikace a třetí místo ve skupině N.



Před dvojicí posledních měřených úseků ztráceli Volf s Rajnohou na čtvrtého Semeráda jen 10 sekund, brněnský dravec ale už nechtěl riskovat, vsadil na jistotu tučného bodového zisku a před odjezdem ze servisu sám uklidňoval tým a fanoušky: "Necháme to tak!" dušoval se jezdec. A jak řekl, tak udělal. Na Josefa Semeráda zbytečně neútočil, sedmým a pátým časem si pohlídal pátou příčku absolutního pořadí a na cílovou rampu na hustopečském náměstí dojel především jako třetí muž klasifikace skupiny N. Výsledek byl o to cennější, že díky bodovému zisku znamenal upevnění Volfovy vedoucí pozice v průběžném hodnocení MČRR skupiny N, kde má před druhým Vladimírem Barvíkem již dvanáctibodový náskok! "Před soutěží jsem si řekl, že pojedeme do pátého místa a to jsme splnili, i když chvílemi to bylo horší, chvílemi lepší. S ohledem na to, jak jsem jel v sobotu ráno, jsme na tom v cíli hodně dobře. V závěru jsme si už v podstatě bez problémů a s přehledem kontrolovali pozici. Jsem rád, že jsme si našli nějaké tempo, které dokážeme jet a asi bylo správné, protože jsme tam, kde jsme chtěli být," radoval se z výsledku Jiří Volf.

Dalším startem Jiřího Volfa s vozem Mitsubishi Lancer Evo IX měla být koncem května Labská rally, která se ovšem velmi pravděpodobně neuskuteční. Pokud nebude nahrazena jiným podnikem, čekala by Volfa dlouhá závodnická přestávka, neboť Rally Pelhřimov, čtvrtý závod MČRR 2007, má své místo v kalendáři až na počátku srpna. "Zrušení Labské rally mě moc mrzí. Loni jsem tam sice měl trošku incident se škarpou, ale jinak se mi na tamních technických tratích jelo fantasticky! Pro mě osobně je zrušení této soutěže dost velké zklamání," vzkázal závěrem brněnský soutěžák.


VOLF MEDIA SERVICE
ZdeněkZ, www.Rally-Mania.cz
Foto: Honza Froněk & Pavel Kacerovský

Zpět na přehled tiskových zpráv