Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Valaška - Jura by rád bojoval o první pětku

05.04.2007 14:42
V pátek se Jiří Volf ve Valašském Meziříčí postaví na start mistrovské soutěže po pětiměsíční pauze. S vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII a spolujezdcem Františkem Rajnohou chce brněnský pilot při Valašské rally 2007 vykročit do sezony pravou nohou a získat důležité body.
Jiří Volf se v loňské sezoně soustředil především na šampionát domácích sprintrally a letos poskočil o ligu výš. V plánu má účast v kompletním seriálu nově vypsaného Mistrovství České republiky rally. Při Valašské rally, která šampionát zahajuje, se Volf představí společně s navigátorem Františkem Rajnohou a vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII z dílen Václava Arazima. "V současné době řešíme pořízení vlastního vozu, ale jeho koupě se nepodařila před Valaškou zrealizovat. Proto jsme se domluvili s Václavem Arazimem na pronájmu jednoho z jeho aut. Já jsem si vůz vyzkoušel v úterý, kdy jsem s ním v okolí Litvínova najezdil asi 20 kilometrů, z toho asi deset s Václavem Arazimem na sedadle spolujezdce. Vašek tvrdil, že se se mnou trochu bál. Říkal, že jsem trochu moc divoký a že on by v některých místech, kde jsem to dával "na placku", jel čistší stopu," říká s úsměvem Jiří Volf. "Na Valašce samozřejmě nebudu bláznit ani já, jen jsem si chtěl vyzkoušet, jak se auto chová ve smyku," ujišťuje loni čtvrtý muž konečného pořadí MČR sprintrally.

Jiří Volf si velice pochvaloval vstřícnost Václava Arazima, jenž mu umožnil úterní testování, neboť po delší závodní pauze je každý kilometr ujetý ještě před ostrým startem soutěže k nezaplacení. "Z vozu jsem měl navíc naprosto dobrý pocit, protože to je opravdu špičkově připravené "enko"," dodává Jura.

Valašská rally patří k nejoblíbenějším soutěžím Jiřího Volfa a není se co divit. Vždyť v minulosti si odsud odvezl například pohár za vítězství ve Formuli 2. "Hrozně se mi líbí zdejší erzety. Jsou technické, jede se v úzkém... Přesně tohle mám rád. S "dvoukolkou" nám to v minulosti na Valašce šlo, tak to snad bude obdobné i se "čtyřkolkou"," věří Jirka Volf, kterému by neměla vadit ani páteční "noční" etapa: "Se závoděním ve tmě jsem nikdy neměl problémy, na druhou stranu jsem teď dva roky za tmy nejel. Snad jsem ale tolik nezestárnul a nočnímu závodění se přizpůsobím."

I když pro Jiřího Volfa Valašskou rally sezona teprve začíná, nepřijíždí do Valašského Meziříčí pouze s cílem trať soutěže "projet", na druhou stranu nehodlá na tratích Valašské rally zbytečně riskovat. "Pojede tu dost místních matadorů, kteří již mají sezonu rozjetou a budou velice rychlí. Snažit se jet za každou cenu s nimi, to by byla hloupost," míní Jura. "Jedeme s cizím autem, proto chceme rozumně dojet, neriskovat, posbírat body a dobře zahájit sezonu. Pokud bychom byli na Valašce do pátého místa, byl bych spokojený."

Jak sám jezdec ale dodává, v konečném účtování sezony by se rád pohyboval výš: "Rád bych smazal tu loňskou "bramboru" ze sprintů, ale vím, že to bude těžké, neboť konkurence v produkčních vozech je čím dál tím silnější. Určitě ale budeme bojovat," uzavírá Jiří Volf.

Valašská rally 2007 startuje v pátek 6. dubna večerní etapou, v jejímž rámci na posádky čekají 4 rychlostní zkoušky o celkové délce 32 kilometrů. V sobotu absolvují soutěžící dalších 7 měřených úseků (bezmála 100 "ostrých" kilometrů) a v cíli na náměstí ve Valašském Meziříčí se první posádka objeví v sobotu 7. dubna krátce před 18. hodinou.


VOLF MEDIA SERVICE
ZdeněkZ, www.Rally-Mania.cz
Ilustrační foto: Nowi, www.CzechRallyeWeb.net

Zpět na přehled tiskových zpráv