Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Kopná - Novas: Tátu musíme porazit, i kdybych měl Volfa rozřezat

28.06.2006 00:00
'Malá Barumka', nejkrásnější sprint sezony, velká soutěžácká party... Takové a další přídomky tradičně patří k Rallysprintu Kopná, který startuje už v pátek 30. června. Na jeho tratích nebude chybět ani druhá posádka průběžného hodnocení MČR sprintrally Jiří Volf - Petr Novák.
Brněnsko-otrokovická dvojice se stejně jako v předchozím průběhu sezony i v okolí Slušovic představí s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport a díky svému postavení v tabulce šampionátu by měla patřit k favoritům soutěže.

"Naše taktika nejen na Kopnou, ale i na zbývající soutěže sezony je dojíždět a být co nejvíc vepředu," prozrazuje Jiří Volf. "Na Kopné to bude hodně zajímavé, protože charakter tratí by měl vyhovovat vozům kategorie S1600, které tady mohou míchat pořadím na nejpřednějších místech."

"Náš kamarád Jarda Vančík rád tvrdí, že vůz kategorie S1600 musí vždycky porazit 'enko'. Ale on je moc přecitlivělý," směje se navigátor Petr Novák, ale potvrzuje názor svého jezdce: "Na Kopné by to ale mohla být pravda. Zdejší tratě jsou pro S1600 jako dělané. Ale konkurence tu bude celkově neuvěřitelná. Když pominu vozy WRC, tak k tradičním soupeřům přibyli např. z minulého týdne rozjetý Gavlák, Cserhalmi, Kopecký a moc zvědavý jsem také na Tarabuse, který poprvé pojede s Ignisem S1600. Na domácí půdě si debut s Evo IX odbudou Barvík a Jelínek a ti budou také velice nebezpeční."

Juru s Novasem ale nečeká jen boj o body do hodnocení MČR sprintrally, ale také další dva zajímavé souboje. "Přihlásili jsme se do Matador Cupu, kde pojedeme proti čtyřem dalším posádkám. Jsem zvědavý, jaké to bude, protože to samozřejmě znamená přechod na pneumatiky Matador, které neznám. Ale Milan Liška, Venca Pech, Míra Jandík, Míra Cais a další, kteří je znají, mě ujišťovali, že jsou to dobré gumy, jen je potřeba si na ně zvyknout. V pátek je budeme testovat a uvidíme, jak budou fungovat v závodě," popisuje novinku Jura.

Na tratích víkendové sprintu se navíc rozhoří rodinný souboj mezi Petrem Novákem a jeho otcem Jaroslavem, jenž bude navigovat slovenského jezdce Petra Gavláka. "Každopádně musím moc poděkovat řediteli soutěže, že nás dal ve startovním pořadí hned za sebe a budeme se moci během závodu náležitě hecovat. Samozřejmě tenhle duel musíme vyhrát, i kdybych měl Volfa rozřezat," říká smějící se Novas.

Jiří Volf se za volantem bílo-modro-červeného Lanceru v průběhu sezony střídá se šéfem týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport Milanem Liškou, který s vozem startuje v MMČR rally. Milan Liška ale nechtěl chybět ani na Kopné, která má mezi domácími sprinty výjimečnou pozici. "Musím Milanovi moc poděkovat, protože mi umožnil startovat s vozem, na který jsem zvyklý, a sám si sehnal jiný. Hrozně si toho vážím a děkuji mu za toto gentlemanské gesto," je vděčný Jirka Volf.

Impromat Rallysprint Kopná startuje večerním prologem v pátek 30. června. Hlavní porce kilometrů pak na posádky čeká v sobotu 1. července.


VOLF MEDIA SERVICE
www.Rally-Mania.cz
Foto: Pavel Kacerovský, www.foto-kacerovsky.cz


Zpět na přehled tiskových zpráv