Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Jirka Volf pojede Hustopeče už jako novopečený ženáč

10.04.2006 00:00
Agrotec Würth rally Hustopeče, která se uskuteční v sobotu 15. dubna 2006, uzavře pořádně nabitý program Jiřího Volfa, s nímž se jezdec musel v posledních dnech poprat. Pracovní povinnosti na jedné straně, ale především vlastní svatba na straně druhé, zaměstnávaly brněnského soutěžáka v posledních dnech.
Teď už je ale opět čas myslet na závodění. Tým NTS Plzeň – Gassner Rallisport vedený Milanem Liškou čeká v úterý rozsáhlý test pneumatik a nastavení vozu, od čtvrtka pak seznamovací jízdy a v sobotu samozřejmě samotný závod.

"Abych se přiznal, bylo pro mě období po sprintu v Okříškách docela hektické. Kvůli pracovním povinnostem jsem procestoval pořádný kus východní Evropy a s přítelkyní Alenou, od pátku mou ženou, jsme připravovali naší svatbu. Rád bych Alče moc poděkoval, protože tyto starosti vzala hodně na sebe. Tento týden už věnuji hlavně závodění. V úterý budeme testovat a pak už zamíříme do Brna, kde budeme s Novasem od čtvrtka trénovat," shrnuje svůj program Jirka Volf.

Posádka Jiří Volf – Petr Novák se na start Agrotec Würth rally, druhého podniku Mistrovství ČR ve sprintrally 2006, postaví s vozem Mitsubishi Lancer Evo 8, s nímž před měsícem v Okříškách vybojovala skvělé druhé místo. Připravuje se i na jižní Moravě brněnsko-otrokovická dvojice ve službách plzeňského týmu na další atak stupňů vítězů? "Vůbec ne. Teď teprve se pojede opravdu na asfaltu a já jsem zatím neměl skutečnou příležitost vyzkoušet si produkční vůz na slickách, tedy pneumatikách bez vzorku. I kvůli tomu máme na úterý naplánované rozsáhlejší testování. Věřím, že auto bude opět výborně připravené a v závodě pojedeme rychlou jistotu s patřičným nasazením. Po několikatýdenní pauze se neskutečně těším a bude to pro mě s Novasem opět únik od každodenních povinností a velký relax. Jak znám Novase, bude chtít opět vyhrát. Budeme se pochopitelně snažit o dobré umístění, ale mně by stačila pozice okolo 3.- 4. místa," drží se vzadu druhý muž průběžného hodnocení MČR sprintrally.

Zdrženlivý je ve svých předstartovních prohlášeních ale tentokrát i Jirkův mitfára. "Stejně jako před Okříškami budu opatrný. Spíš mě děsí předpověď počasí, protože v příštích dnech má zase sněžit, tak doufám, že na jižní Moravě nebude půl metru sněhu. Doufám, že se pojede na suchém nebo mokrém asfaltu. Na cestách by už údajně ani nemělo být moc posypu po zimě. Jirka si bude zvykat na chování produkčního vozu na asfaltu a konkurence bude taky hodně silná. Proto bych byl spokojený, kdybychom byli do pátého místa," dává Petr Novák za pravdu svému jezdci.

Ačkoliv Jirka Volf žije v Brně a soutěž se jede prakticky za humny moravské metropole, jezdec NTS Plzeň – Gassner Rallisport popírá, že by měl v sobotu v okolí Hustopečí výhodu domácího prostředí. "Na Hustopečích jsem nikdy nejel, tratě vůbec neznám a nevím, zda to pro mě bude výhoda nebo nevýhoda. Loni jsme na nových tratích dokázali jet překvapivě rychle, ale tamní měřené úseky jsou údajně poměrně rychlé, což mi absolutně nevyhovuje. Nemám rád tratě typu: rovina, brzda, odboč, rovina, brzda odboč. Navíc pořadatelé připravili 3 RZ, které se jedou dvakrát, a mezi nimi je jen jeden servis. To se mi moc nelíbí, protože takové sprinty mladé kluky závodit nenaučí," poněkud kriticky uzavírá Jirka Volf.


VOLF MEDIA SERVICE
Rally-Mania.cz
Foto: Nowi, www.CzechRallyeWeb.net


Zpět na přehled tiskových zpráv