Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Praha - Volf se představí za volantem špičkového Lanceru

24.11.2005 00:00
Na Pražský rallysprint, který tradičně uzavírá soutěžáckou sezonu v Čechách, se jezdí buď vyhrát, nebo udělat velkou show a pobavit početné zástupy promrzlých diváků. Posádka Jiří Volf - Petr Novák letos míří do Prahy hlavně 'testovat'...
Po peripetiích a strastech, které letos tým provázely při startech s vozem specifikace WRC, a vzhledem k omezením, která se těchto vozů v domácích šampionátech v příští sezoně dotknou, přesednou v roce 2006 Volf s Novákem do produkčního vozu. Proto si na počátku prosince přijedou do Prahy hlavně zvykat na novou techniku. A nový soutěžácký začátek by měl být pro Jirku s Petrem příjemný, neboť se na pražských tratích představí se špičkovým Mitsubishi Lancer Evo 8, s nímž během roku startoval německý závodník Hermann Gassner.

"Původně jsme i v Praze chtěli jet s 'wrcem', ale ani přes velkou pomoc Karla Trněného, kterému moc děkuji, se nám nepodařilo tento vůz zajistit. Protože příští rok budeme v domácím 'mistráku' určitě startovat s produkčním vozem, rozhodli jsme se, že si na něj budeme zvykat už v Praze," prozrazuje nejbližší i vzdálenější plány Jirka Volf.

Také z toho důvodu neposadí Jiří Volf na sedadlo žádnou známou osobnost, jak je při Pražském rallysprintu běžné, ale svého stabilního navigátora Petra Nováka. "Snad mu tak aspoň trochu závodnicky poděkuji za to, jak za mnou celou sezonu stál a pomáhal mi, ačkoliv to letos nebylo moc pěkné závodění," chválí si svého mitfáru brněnský jezdec.

Zapomenuta už je loňská nepříjemná havárie u cementárny. "Doufám, že mi špičkové 'pévéčko' rychle padne do ruky a že i s ním na Strahově půjde jezdit dveřmi napřed," slibuje fanouškům Jirka Volf.

V Praze to ale nebude mít jednoduché. To by snad ani nebyl 'Novas', kdyby svému jezdci nepřihodil ještě jeden úkol navíc: "Je sice pěkné, že si na vítězství mezi produkčními vozy brousí zuby loňský vítěz Josef Semerád a světem protřelý Jani Paasonen, ale já jedu na každé závody s tím, abych vyhrál," směje se Petr Novák a vážněji dodává: "Teď jsem strávil týden v Praze pracovně, tak doufám, že má další návštěva bude zábavnější a pojmeme tuhle soutěž jako show, při níž budeme bavit sebe a především diváky."


VOLF MEDIA SERVICE
Rally-Mania.cz


Zpět na přehled tiskových zpráv