Aktuality a tiskové zprávy

Zpět na přehled tiskových zpráv

Hradec Králové – Volf s Novákem s velkými ambicemi

01.10.2005 00:00
Výrazně obohatit své bodové konto bude chtít při Labské Trotina Rally, předposledním podniku Diatech Mistrovství České republiky ve sprintrally 2005, posádka Jiří Volf – Petr Novák, která se na startu tradičně objeví s vozem Škoda Octavia WRC.
Soutěž se v okolí Hradce Králové jela loni v rámci Českomoravského poháru v rally a letos poprvé je zařazena do kalendáře mistrovství republiky v jednodenních automobilových soutěžích. Nikdo z nejužší domácí špičky na soutěži minulý rok nestartoval, všichni přední jezdci budou na soutěži, jejíž centrum je situováno v Žamberku, začínat od nuly. V tom vidí Jiří Volf i jeho navigátor Petr Novák svou možnou výhodu.

"Jde o zcela nové tratě, kde jsme vždy jeli dobře. V Pelhřimově, který se mezi sprinty dostal také až letos, jsme do chvíle, kdy nám odešlo turbo, dokonce poráželi špičku. Proto cítím, že jet pouze na rozpis bez předchozí známosti tratě, to by mohla být naše výhoda," doufá brněnský jezdec.

"Jsem realista, rozjetého Vojtěcha a Pecha bude asi těžké porazit nějak výrazněji, proto bych byl spokojený se třetím místem. Pokud to tak bude vypadat, pojedeme pro diváky a nebudeme nijak riskovat. Snažil jsem se zatáhnout ve druhé rundě na Vyškově, sice jsme neměli nějaké těžké krizovky, ale přece jen může v takovém kalupu pilot o něco zavadit a třeba jen utržené kolo by nás mohlo stát start v Praze z důvodu drahé opravy. Proto se budu snažit neriskovat a raději přidám smyk pro diváky," slibuje Jirka Volf.

Posádka Volf – Novák letos vybojovala dvakrát čtvrté místo v absolutním hodnocení soutěže. Zatímco Jirka by byl spokojený na Labské rally s umístěním na 'bedně', tedy mezi trojicí nejlepších, jeho navigátor pomýšlí ještě výš: "Podle toho, co jsem slyšel, si myslím, že by se nám Hradec mohl líbit. Jede se v úzkém v lese, tratě by měly být těžké... I když prý všude pokládají nový asfalt, já mám ale radši, když je to rozbité a uskákané. Přesto musí být naše ambice vyšší než posledně a měli bychom bojovat o místa nejvyšší," jde do Labské rally odhodlaně otrokovický navigátor. "Druhá runda ve Vyškově opět ukázala, že jsem schopní jet s Broukem a Ášínem opravdu vyrovnaně. Na jedné vložce jsme Brouka porazili a za Ášínem jsme byli o nějakou tu desetinku," připomněl Petr Novák.


Labská Trotina Rally 2005 startuje v pátek 7. října prologem na Všesportovním stadionu v Hradci Králové. V sobotu čeká na posádky dalších 70 ostrých kilometrů rozdělených do šesti měřených úseků. Přes cílovou rampu umístěnou na náměstí v Žamberku by měla projet vítězná posádka v sobotu 8. října v 15:30 hodin.


VOLF MEDIA SERVICE
Rally-Mania.cz


Zpět na přehled tiskových zpráv